Nieuws

ELECTRA GLIDE HIGHWAY KING

HARLEY-DAVIDSON LANCEERT NIEUWE ICON: DE ELECTRA GLIDE® HIGHWAY KING

Icons Motorcycle Collection gaat terug naar de Swingin' ‘60’s  

De Electra Glide® Highway King, de derde lancering in de Harley-Davidson Icons Motorcycle Collection, is een oefening in ongegeneerde nostalgie. Spaakwielen, brede whitewall banden, een two-tone windscherm, een solo geveerd zadel en zorgvuldig samengestelde kleuren zijn allemaal geïnspireerd op een tijdloos Harley-Davidson icoon: de 1968 FLH Electra Glide®. Deze motorfiets was King of the Road in een tijdperk van papieren kaarten en hamburgers van 15 cent. De limited-edition Electra Glide® Highway King combineert de flair van de Swingin' ‘60’s met het comfort en de technologie van een moderne Harley-Davidson® Grand American Touring-motorfiets.

De Icons Motorcycle Collection is een jaarlijks programma voor de beperkte release van een nieuw model dat een frisse kijk presenteert op een iconische Harley-Davidson®. Een beperkte collectie, waarin elk model individueel genummerd is en slechts eenmaal wordt geproduceerd. De wereldwijde productie van de Electra Glide® Highway King is maximaal 1.750 exemplaren.

Het Icoon

In 1968 was de Electra Glide® het vlaggenschip van de Harley-Davidson® modellenlijn. Rijders die wat extra comfort en gemak wilden bij het toeren, konden de machine bestellen met de accessoiregroep King of the Highway. De set bestond uit glasvezel zadeltassen, een windscherm, een bagagerek boven het achterspatbord en valbeugels.

“In zijn tijd was dit echt een luxe motorfiets”, vertelt Brad Richards, Harley-Davidson Vice President of Design en Creative Director. “De kleuren die we hebben gekozen voor de Highway King zijn een respectvolle knik naar de oorspronkelijke kleuropties die in 1968 werden aangeboden. We hebben alle kleuren in het onderste deel van het windscherm zorgvuldig op elkaar afgestemd. In 1968 werden de glasvezel zadeltassen als accessoire alleen in het wit aangeboden, dus dat hebben we in 2023 ook gedaan. Het resultaat is een door en door moderne motorfiets die er onvervalst old school uitziet.”

De Highway King wordt aangeboden in twee kleuropties: Hi-Fi Orange (beperkt tot 1.000 stuks) en Hi-Fi Magenta (beperkt tot 750 stuks). Hard-shell zadeltassen zijn afgewerkt in Birch White en een Black Denim paneel op de brandstoftank wordt gescheiden van de primaire kleur met een Birch White accentstreep. De tankbadge lijkt sterk op die van 1968. Een Icons Motorcycle Collection-graphic en een nummerbadge zijn met laser geëtst in de console.

Het verwijderbare windscherm heeft een getint onderste gedeelte dat in kleur is afgestemd op de lakkleur. Een solozadel met zwart-witte bekleding en een chromen rail, gemonteerd boven een verstelbare schroefveer en schokdemper, is een extra knipoog naar de stijl van de Harley-Davidson® FL-modellen uit de jaren ‘60. Verchroomde spaakvelgen en brede whitewall banden dragen bij aan de nostalgische look, net als de schitterend verchroomde voorspatbordrails en zadeltasrails, voorspatbordrok en Ventilator luchtfilter cover. Op elke kant van het voorspatbord staat Electra Glide in scriptletter.

De basis van de Electra Glide® Highway King is het Harley-Davidson® Touring-frame met een stijve ruggengraat. Het hele chassis is ontworpen voor lange afstanden. Met één enkele knop wordt de voorbelasting van de emulsietechnologie-achterschokdempers hydraulisch aangepast op basis van de belasting van de motorfiets, voor een optimale rijervaring en maximale controle. De 49 mm voorvork met dual bending valve technologie levert lineaire dempingskarakteristieken voor een soepele rijervaring.

Een Milwaukee-Eight® 114 V-Twin motor levert indrukwekkend vermogen. Voor de performance-gerichte rijder is deze motor te upgraden met alle toepasselijke Harley-Davidson® Screamin' Eagle® Stage Upgrade kits. De standaard elektronische cruise control houdt een constante snelheid aan voor comfort op lange ritten. De halogeen koplamp en hulpverlichting zorgen voor hedendaagse verlichting met behoud van de nostalgische stijl. Reflex™ gekoppelde Brembo®-remmen bieden maximaal remvermogen. Een volledig pakket Veiligheidsverbeteringen van Harley-Davidson is standaard, inclusief Cornering Enhanced Anti-Lock Brake System, Cornering Enhanced Electronic Linked Braking, Cornering Enhanced Traction Control System, Cornering Drag-torque Slip Control System en Vehicle Hold Control.

Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Vereist
Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google privacybeleid en Gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.