Nieuws

Truckland en Central Harley-Davidson: Een Blinkend Huwelijk

Truckland en Central Harley-Davidson: een blinkend huwelijk

Een Harley-Davidson trekt altijd behoorlijk wat bekijks. Datzelfde geldt voor de IVECO Daily waarmee de medewerkers van Central Harley-Davidson, dé Harley-dealer uit ’s-Hertogenbosch, sinds kort door de provincie toeren. “Het is een heuse blikvanger”, vindt directeur Frank Driessen. Hij vertelt over zijn ervaringen met bedrijfswagendealer Truckland.

Een Harley is er natuurlijk voor gemaakt om zelf op te rijden, maar soms moet de iconische tweewieler genoegen nemen met de rol van bijrijder. Bijvoorbeeld voor aflevering, na een zeldzame stranding of om opgehaald te worden voor onderhoud. Hiervoor zocht Central Harley-Davidson een nieuwe bus. Frank Driessen: “Het was logisch dat we daarvoor naar Truckland Acht gingen, want we hebben een jarenlange goede relatie.”

Frank over zijn zoektocht: “Wij wilden een robuuste en comfortabele bus die met een rijbewijs B te besturen is, zodat diverse medewerkers ermee kunnen rijden. In de laadruimte moest genoeg plek zijn voor drie of vier motoren. Ons verlanglijstje hebben wij aan Piet Coenraad van Truckland gegeven en hij is vervolgens voor ons op zoek gegaan.”

Rijdend visitekaartje

Piet kwam snel terug met een passend antwoord: een zwarte IVECO Daily 35S18 3.0. Met flink wat maatwerk aan zowel de binnen- als de buitenkant. “Binnen moest er een railsysteem worden gemonteerd, zodat de motoren goed te bevestigen zijn. Je wilt natuurlijk niet dat Harley’s onderweg gaan schuiven. Aan de buitenkant werden er mooie side-bars geplaatst. Maar minstens zo bijzonder is de belettering. Dat kan ik wel omschrijven, maar de foto’s spreken boekdelen. Het resultaat is in één woord geweldig. De bus is een echte eyecatcher geworden, helemaal passend bij het stoere imago van Harley-Davidson. Een fantastisch rijdend visitekaartje voor ons bedrijf.”

Eind mei nam Central Harley-Davidson het vierwielige werkpaard in gebruik, tot vreugde van de regelmatige bestuurders ervan. “Het zitcomfort is fantastisch. De stoelen zijn ergonomisch en goed geveerd; een feestje voor de chauffeur en bijrijder. Verder is de bus erg ruim, dus we hebben alle plek om ons werk goed te doen. Dankzij de speciaal gemonteerde oprijplaat staan de motoren binnen no-time binnen en buiten. Kortom, niks dan positiviteit”, besluit Frank zijn lofzang.

Gezamenlijk motto

Het is dan ook niet vreemd dat Frank zeer te spreken is over de samenwerking met Truckland. “Het is een buitengewoon fijne, plezierige partij. Ze zijn zéér professioneel; hebben duidelijk kennis van zaken. En ze delen ons motto: afspraak is afspraak. Dat praat natuurlijk een stuk makkelijker.”

Ook Piet Coenraad kijkt met een goed gevoel terug op de samenwerking. “We kennen Central Harley-Davidson en Frank al zó lang, dat we altijd aan een half woord wel genoeg hebben. Toen ik de IVECO adviseerde, waren ze meteen enthousiast. Dat geldt ook voor IVECO; zij vinden het super dat hun merk zo nadrukkelijk en opvallend wordt gebruikt om motoren van een iconisch merk als Harley-Davidson te vervoeren. Wat mij betreft heeft deze samenwerking dus alleen maar winnaars opgeleverd.”

678a16a9c43f2fabce66e77ed1d38c11_cfb47cc0cb37326a.jpg