Nieuws

Grand American Touring line-up 2022

Harley-Davidson verlegt de grenzen van bagger performance met de introductie van de Street Glide® ST  en Road Glide® ST. Beide modellen brengen elementen uit de prijswinnende MotoAmerica King of the Baggers racemachines naar de straat. Deze hot rod baggers combineren het V-Twin-vermogen van de Milwaukee-Eight 117-aandrijflijn met nieuwe ‘dark-and-bronze’ afwerkingen. Deze nieuwe Harley-Davidson Grand American Touring-modellen brengen rijders ver voorbij de horizon met een comfort en gemak dat eindeloos mag duren.

Milwaukee-Eight 117
De Milwaukee-Eight 117 V-Twin-motor biedt de grootste cilinderinhoud en het meeste koppel dat beschikbaar is in een fabrieksgeïnstalleerde, in reguliere productie gebouwde Harley-Davidson®-aandrijflijn. Met een cilinderinhoud van 1917 cc produceert de Milwaukee-Eight 117 met precisie olie-/luchtkoeling een koppel tot 172 Nm bij 3750 tpm, vermogen dat je voelt bij iedere draai aan het gashendel. De motor heeft een high-performance nokkenas, een high-flow inlaat en een hoogwaardige uitlaat die is getuned om de motorprestaties te maximaliseren en een hartverwarmende roffel te produceren. Door de dealer geïnstalleerde Screamin' Eagle® Performance Parts Stage Upgrades van Harley-Davidson® Genuine Motor Parts & Accessories zijn beschikbaar om de motorprestaties nog verder te verbeteren.

Street Glide ST
Harley-Davidson introduceert een nieuwe kijk op snelheid: hot rod bagger performance, voor de rijder die in groot comfort iedere bocht wil aanvallen. De Street Glide ST combineert de vette Milwaukee-Eight 117-aandrijflijn met nieuwe ‘dark-and-bronze’ afwerkingen. 

De iconische Batwing-kuip van Harley-Davidson heeft splitstream-ventilatie om turbulenties rond de helm te reduceren, en een subtiel donker windscherm. Een low-profile tankconsole met tankdop aan de zijkant en subtiele valbeugels geven custom stijl en onderscheiden de Street Glide ST van andere Touring-modellen. 

Met de aanvalsklare attitude van de Screamin Eagle® Factory-racemachine is de Street Glide ST grotendeels afgewerkt in zwart: voorkant, bedieningselementen, aandrijflijn en uitlaat. De enige heldere onderdelen zijn de stoterstangbuizen, klepstoters en gefreesde cilindervinnen. De Matte Dark Bronze-afwerking van de gegoten aluminium Prodigy-wielen, de gekleurde band op de onderste rocker-box, het medaillon van het ontstekingsdeksel en de klassieke script-tankgraphic zorgen voor een subtiel contrast met de donkere afwerkingen. Er zijn twee lakopties: Vivid Black of Gunship Grey. Het voorspatbord is getrimd voor een sportief profiel en een lichtere look, en standaardlengte zadeltassen vervangen de verlengde tassen van de Street Glide® Special. Een Heavy Breather-inlaat met naar voren gericht, zichtbaar luchtfilterelement versterkt de performance-first styling, terwijl het nieuwe solozadel de Street Glide ST een slanke en agressieve look geeft.

De achterschokdempers met emulsietechnologie hebben een enkele knop om de voorbelasting hydraulisch aan te passen voor een optimale rijervaring en controle. De 49 mm voorvork met dual bending valve technologie levert lineaire dempingskenmerken voor soepele handling. Reflex™ gekoppelde Brembo®-remmen met ABS zijn standaard. Andere features zijn het Boom!™ Box GTS-infotainmentsysteem met kleurentouchscreen, twee op de kuip gemonteerde speakers en een verborgen radioantenne. Elektronische cruise control houdt een constante snelheid aan voor comfort tijdens lange ritten. Een Daymaker® LED-koplamp stoot een indrukwekkende, helderwitte straal licht uit. Het Smart Security System met op nabijheid gebaseerde, handsfree veiligheidsfob biedt gemoedsrust.

Road Glide ST
De gestroomlijnde Road Glide ST heeft de attitude van de prijswinnende Screamin' Eagle® fabrieksracer, ondersteund door het brute vermogen van de Milwaukee-Eight 117-aandrijflijn. Onverminderd rijcomfort en de vaste Sharknose-kuip spreken een rijder aan voor wie gewoon indrukwekkend niet indrukwekkend genoeg is. 

De kenmerkende en aerodynamische Road Glide Sharknose-kuip is voorzien van drievoudige splitstream-ventilatie om turbulenties rond de helm te beperken. De kuip is bekroond met een subtiel donker windscherm en bevat dubbele Daymaker® LED-koplampen die een indrukwekkende stoot helderwit licht geven. Een subtiele valbeugel en tankconsole vormen samen de Road Glide ST-sierlijnen. 

Een nieuw solozadel onthult het achterspatbord en geeft de machine zijn doelgerichte stance, samen met standaardlengte zadeltassen en een ingekort voorspatbord. De donkere voorkant, bedieningselementen, aandrijflijn en uitlaat contrasteren met heldere stoterstangbuizen en klepstoters en gefreesde cilindervinnen. Verder contrast wordt geleverd door een Matte Dark Bronze-afwerking op de gegoten aluminium Prodigy custom wielen, de gekleurde band op de onderste rockerbox, het medaillon van het ontstekingsdeksel en de klassieke script-tankgraphic. Er zijn twee lakopties: Vivid Black of Gunship Grey. Een Heavy Breather-inlaat met naar voren gericht, blootgesteld luchtfilterelement versterkt de performance-first styling.

De achterschokdempers met emulsietechnologie hebben een enkele knop om de voorbelasting hydraulisch aan te passen voor een optimale rijervaring en controle. De 49 mm voorvork met dual bending valve technologie levert lineaire dempingskenmerken voor soepele handling. Reflex™ gekoppelde Brembo®-remmen met ABS zijn standaard. De Road Glide ST is uitgerust met het Boom!™ Box GTS-infotainmentsysteem met kleurentouchscreen, twee op de kuip gemonteerde speakers en een verborgen radioantenne. Elektronische cruise control houdt een constante snelheid aan voor comfort tijdens lange ritten. Een Daymaker® LED-koplamp stoot een indrukwekkende, helderwitte straal licht uit. Het Smart Security System met op nabijheid gebaseerde, handsfree veiligheidsfob biedt gemoedsrust.

Cornering Rider Safety Enhancements by Harley-Davidson
Optioneel op de Street Glide ST en Road Glide ST. Bochten-verbeterde veiligheidsverbeteringen van Harley-Davidson is een verzameling technologieën die rijders helpt onder alle omstandigheden de gekozen lijn te houden. Dit technologiepakket biedt de volgende verbeteringen:
• Bochten-verbeterde elektronisch gekoppelde remmen
• Bochten-ABS
• Bochten-tractiecontrole met modi
• Drag Torque Slip Control
• Vehicle Hold Control
• Bandenspanningscontrole (TPMS) 

Harley-Davidson staat voor het tijdloze streven naar avontuur en vrijheid voor de ziel. Ga naar onze website voor meer informatie over de complete lijn van 2022 Harley-Davidson motorfietsen, uitrusting, accessoires en meer.